Bosanskokrupski srednjoškolci posjetili ''Ambyentu''

  • Podijeli:

Učenici JUMS "Safet Krupić" iz Bosanske Krupe danas su (28.04.) posjetili Tvornicu namještaja "Ambyenta" i kompaniju FIS, u okviru realizacije nastavnog plana i programa škole.

Učenici JUMS "Safet Krupić" iz Bosanske Krupe danas su (28.04.) posjetili Tvornicu namještaja "Ambyenta" i kompaniju FIS,  u okviru realizacije nastavnog plana i programa škole.

Oko 40 učenika drvne struke i nekoliko učenica tekstilne struke, sa svojim nastavnicima, obišli su proizvodne pogone Ambyente i tako dobili priliku da u praksi steknu uvid u kompletan proces proizvodnje pločastog i masivnog namještaja od trupca do gotovog proizvoda, i dalje, da vide kako izgleda plasman proizvoda kroz prodajnu mrežu čime se zapravo i zaokružuje kompletan ciklus.

Profesorica Munevera Velagić, izrazila je zahvalnost Ambyenti i FIS-u na gostoprimstvu, ali prevnstveno na pruženoj mogućnosti da kroz najbolji primjer u realnom sektoru učenici steknu nova i praktična saznanja.

"Cilj je bio da djeci, koja kroz teoriju i dijelom praktičnu nastavu, uče o proizvodnji namještaja i samoj tehnologiji izrade namještaja pokažemo kako to izgleda na terenu, da vide realnost onoga što uče, te da ih na neki način motivišemo da ostanu u ovoj branši."

 "A Ambyenta je najbolji primjer proizvdonje namještaja od trupca do izrade i prodaje gotovog proizvoda"-kazala je profesorica Velagić.

loading ...