Pastelne boje u uređenju interijera

  • Podijeli:

Prilikom uređenja stana ili kuće odabir boja je najzanimljiviji a povremeno i najteži dio posla. Bitno je odabrati boje koje će odgovarati Vašem prostoru, stilu ali i Vama samima.

Povremeno se pri odabiru  boja vodimo srcem te biramo boje koje volimo a povremeno pratimo trendove.

Pastelne boje već dugi niz godina vladaju modnom industrijom pa su posljednjih godina zavladale i namještajem. Te nježne, lagane boje su bile vrlo popularne '80-ih godina prošlog stoljeća, no njihova popularnost je ponovo oživjela te je 2018. sivozelena (boja kadulje) postala najpopularnija boja. Boja lavande, baby roza, nebeski plava i druge boje su boje koje osvježavaju prostore, daju im dozu nježnosti i za razliku od prijašnjih trendova kada su pastelne boje bile više zastupljene u dječjim sobama, sada se zidovi dnevnih boravaka, spavaćih soba, kuhinja i drugih prostorija boje takvim bojama. Pastelne boje su ustvari nezasićena verzija bilo koje boje, što znači da su to nježnije i svijetlije varijante datih boja.

Bojenjem zidova u svijetlije varijante boja svom prostoru dajete toplinu te ga vizualno širite. Zidovi obojeni nježnim bojama Vašoj prostoriji daju elegantan i romantičan izgled i nježne boje odgovaraju svim prostorijama jer ih je moguće kombinovati na mnogo načina. Izvrsno se kombiniraju s neutralnim podlogama i jako dobro izgledaju s prirodnim materijalima, poput drveta. Namještaj od drveta i pastelne nijanse su dobitna kombinacija pri uređenju interijera.

Pastelne boje su idealne za spavaću sobu koja predstavlja malu oazu mira. Nježna zelena boja je dobra za oči te umirujuće djeluje na ljude. No, detaljima poput ručnika ili prostirača u pastelnima bojama možete osvježititi kupaonicu, zatim šalicama, podmetačima ili ukrasnim teglicama u pastelnim bojama kuhinji možete dati veselu notu a u dnevnim boravcima detaljima u pastelnima bojama, lijepo kombinovanim s namještajem od drveta i pomno odabranim bojama zidova stvorit ćete savršeno mjesto za okupljanje društva, romantične večeri uz vino ili pak opuštajuću prostoriju za gledanje filmova za cijelu obitelj.

Obojite zidove pastelnima bojama i uživajte u nježnosti i svježini Vaših prostorija.