Memory 4+16Izaberite dobar madrac za dobar san.


Šifra proizvoda:
N201126
Stanje:
Nedostupno

Proizvođač:
MojSan

Dimenzije:

Cijena:
469,00 KM Mjesečna rata već od 39.08 KM
Dostava:
Izračunaj cijenu dostave
  • O proizvodu
  • Detalji
  • Recenzije (0)
Boja:
  • Bijela
Materijal:
Tekstil
Dimenzije:
Širina: 90 cm Dužina: 200 cm
Montiran proizvod:
Da

Najpopularnija kombinacija u Svijetu

Ako želite svome tijelu pružiti osjećaj udobnosti, ovo bi bio idealan madrac za Vas. Vrlo često obavljajući svakodnevne aktivnosti izloženi smo stresu, naši mišići postaju napeti, te im je nužno opuštanje tokom noći. Memory pjena korištena pri izradi ovog madraca će, na osnovu svojih osnovnih karakteristika koje se ogledaju u prilagođavanju obliku Vašeg tijela i njegovoj temperaturi, osloboditi Vas od napetosti i na taj način omogućiti opuštenost tokom spavanja.  Memory pjena kao takva, je imala široku primjenu u medicini zbog svog antidekubitalnog djelovanja, te se pokazala izvrsna za ublažavanje bolova i teskoća nakon operacija, dok se danas najviše koristi za unaprijeđenje kvaliteta sna u industriji sistema za spavanje. U ovom madracu smo memory pjenu kombinirali sa čvrstim slojem pjene kako bi Vaše tijelo u konačnici bilo u anatomski zdravom položaju. Madrac ima skidivu navlaku sa patent zatvaračem koju je moguće prati. Madrac je visine cca 20 cm.

Memory pjena u funkciji dodatne udobnosti

Optimalna udobnost koju Madrac Memory 4+16 pruža je omogućena zahvaljujući čvrstoj podlozi, pjenom debljine 16 cm koja u kombinaciji sa 4 cm memory pjene drži Vaše tijelo u pravilnom položaju oslobađajući ga od pritiska i rezultira poboljšanju cirkulacije. Kada ležimo na madracu od memory pjene, zrak se pomiče kroz susjedne ćelije toliko koliko je potrebno da pjena poprimi obrise kontura tijela i prilagodi mu se na njemu jedinstven način, istovremeno mu osiguravajući potrebnu potporu bez nepotrebnog pritiska. Memory pjene su postale posebno popularne u posljednjih nekoliko godina, zbog karakteristike da se prilagođavaju Vašem jedinstvenom tijelu. Memory pruža zadivljujući osjećaj bez suvišnog pritiska, dokazano poboljšava cirkulaciju krvi tokom sna, osigurava senzacionalan osjećaj bestežinskog stanja, te osigurava spokojan san bez nepotrebnog buđenja i suvišnog okretanja.

Memory kao rješenje za odabir bračnog madraca

Izravna i najočitija posjedica prevelikog pritiska je prekomjerno okretanje u snu. Okrećemo se i pokušavamo naći što bolji položaj tijela. Ležeći na memory podlozi nema povratnih sila jer u ćelijama nema zadržanog zraka koji bi vršio pritisak i uzrokovao neudobnosti. Izravna posljedica memory pjene je smanjenje okretanja za čak 80% što rezultira opustajućim snom. Memory pjena koja se u industriji sistema za spavanje koristi isključivo kao materijal za postizanje dodatne udobnosti madraca i nadmadraca svojim karakteristikama toplinskog i anatomskog prilagođavanja tijelu spavača treba mu biti prilagođena i svojom debljinom. Memory pjena svojom karakteristikom apsorpcije pritiska čini se dobrim izborom za madrace u double size varijantama jer pomjeranje jednog partnera ne utiče na drugog zbog apsorpcije pritiska.

Garancija: 1 godina

Ocjenite proizvod ili ostavite komentarKomentari (0)


Proizvodi iz kategorije